Nacházíte se zde: Rhino3D.cz > Články > Tiskové zprávy > Rhinoceros a SpaceClaim 2007

Rhinoceros a SpaceClaim 2007

Publikováno: 26.9.2007 | Autor: Jan Slanina | Rubrika: Tiskové zprávy | Komentáře: 4 - Doporučit

SpaceClaim - ikonaSpaceClaim je program, který na našem území není dosud známý. Jeho filosofie je však natolik novátorská, že stojí za důkladné povšimnutí. Nehledě k tomu, že za ním stojí Michael Payne, jedna z největších postav CADového průmyslu, spoluautor programů SolidWorks a Pro\E a bývalý CTO v Dassault Systemes, což jsou ta největší doporučení, co může člověk v tomto oboru dostat.

Partnerství programů Rhinoceros® a SpaceClaim boří bariéry mezi designem a konstrukcí

Průmysloví designéři mohou nyní tvořit mnohem komplexnější modely

SpaceClaim a Rhinoceros (Rhino)
Obrazovka programu SpaceClaim - klikněte pro zvětšení

CONCORD, MA a Seattle, WA – 13. září 2007–Robert McNeel & Associates, Inc., soukromá společnost, která se specializuje na plošné modelování a SpaceClaim Corp., pření poskytovatel "CAD-neutral" řešení pro týmy produktového vývoje, dnes představili novou úroveň spolupráce mezi programy Rhinoceros a SpaceClaim, která umožní designérům zahrnout do svých modelů prvky 3D strojírenského návrhu. Toto řešení umožní designérům otevřít nativní modely z Rhina v programu SpaceClaim, ked mohou vytvářet a modifikovat objemová data. 3D potom může být odeslán zpět jako nativní model Rhina pro precizní plošné úpravy. Technologie intuitivního 3D modelování v SpaceClaim Professional 2007 a volného 3D modelování v Rhinu se přirozeně doplňují a nabízí přesné modelovací nástroje a velice krátký čas zaučení. Toto řešení velkou měrou zlepšuje spolupráci mezi návrhářskými profesemi a výsledkem jsou lepší návrha výrobků a rychlejší uvedení na trh.

Video, ilustrující spolupráci progamů Rhino a SpaceClaim:

Video s představením možností programu SpaceClaim:

“Naši zákazníci vytváří složité plošné modely volného tvaru, které splňují zároveň estetické i funkční požadavky. Jednou z největších výzev, které čelí, je nutnost zajistit co nejvyšší věrnost původnímu návrhu v průběhu celého procesu konstrukce a výroby. Tato návaznost se může přerušit při vzájemném předávání modelů mezi stylisty a konstruktéry produktu”, uvádí Bob McNeel, CEO společnosti Robert McNeel & Associates. “Když jsem viděl demonstraci programu SpaceClaim, který dokázal načíst nativní soubory Rhina, přidat a změnit různé technologické elemetny, které se přizpůsobily designérským plochám a poté předal model zpět so Rhina, udělalo to na mě mimořádný dojem.”

Průmysloví designéři musí těsně spolupracovat s konstruktéry, aby jejich stylizované plochy splňovaly také konstrukční a technologické požadavky. To vyžaduje hladkou výměnu dat mezi aplikacemi pro konstrukci a design. Integrace Rhina a SpaceClaim tyto podmínky splňuje, protože umožňuje stylistům produktů tvořit plochy volného tvaru v kontextu strojírenské konstrukce. Ve SpaceClaimu mohou průmysloví designéři přímo modifikovat 3D geometrii, jako jsou podpůrná žebra nebo výstupky, jejichž tvar je omezen stylistickými plochami. Přesné modifikace ploch mohou být provedeny v Rhinu a poté mohou být precizně převedeny do modelu v SpaceClaimu. Produktoví inženýři tak dostanou úplnější návrhy, které vyžadují už jen malé nebo dokonce žádné úpravy ploch.

“SpaceClaim se zaměřuje na skutečné potřeby zákazníků. Spolupráce mezi Rhinem a SpaceClaimem umožňuje průmyslovým designérům a strojím inženýrům těsněji spolupracovat při vývoji produktů. Díky přímému načítání nativních modelů z Rhina do SpaceClaimu mohou stylisté zachovat věrnost designu a přesnost geometrie v průběhu celého procesu návrhu výrobku”, říká Mike Payne, CEO společnosti SpaceClaim. “Obě spolučnosti sdílí ideu otevřených produktů, které přináší uživatelům mimořádnou hodnotu. Těšíme se na další spolupráci se společností McNeel and Associates a s celou komunitou uživatelů Rhina.”

Demo programů SpaceClaim Professional 2007 a 3D Data Exchange si můžete stáhnout na adrese www.spaceclaim.com. Společnost Dimensio s.r.o. jedná o distribuci těchto programů na českém a slovenském území.

O společnosti Robert McNeel & Associates
Společnost McNeel, založená v roce 1980, je soukromě vlastněná společnost s kancelářemi v Seattle, Miami, Buenos Aires, Barceloně, Římě, Tokyu, Taipei, Soulu, Kuala Lumpur a Šanghai s více než 700 resellers, distributory, OEM partnery a školicími centry po celém světě.

O společnosti SpaceClaim Corp.
SpaceClaim je soukromě vlastněná společnost, která se specializuje na trh strojírenského designu. SpaceClaim nabízí průlomovou technologii CAD-neutrálních úprav modelů, která zvyšuje produktivitu konstruktérů a umožňuje jim aktivně přispívat k návrhu produktů v digitální 3D podobě. SpaceClaim sdružuje špičkový tým prominentních manažerů, vývojářů a členů správní rady s mimořádnými zkušenostmi při zavádění návrhářského software na trh. Společnost byla založena v září roku 2005.

Diskuse k článku

• [4] delph – 29. 09. 2007, 18:25

reagovat

navíc pokud by to nějaká firma potřebovala jen na nějakou dobu třeba že by si vždy měsíc dělala na něčem a pak to měsíc srandovali v tomhlep rogramu tak zaplatí měsíc pak zase nic a pak zase něco.... takže platí opravdu jen za něco co využíjí v daný čas a nemusí si to kupovat třebas kvůli 4 měsícům v roce kdy se nahrnou zakázky kdy to bude potřebovat..