Nacházíte se zde: Rhino3D.cz > Články > Tiskové zprávy > Bunkspeed představuje HyperShot pro Rhino


Bunkspeed představuje HyperShot pro Rhino

Publikováno: 20.6.2008 | Autor: Jan Slanina | Rubrika: Tiskové zprávy | Komentáře: 1 - Doporučit

hyperShot pro Rhino - ikonaLONG BEACH, CA, 19. červen 2008 – Bunkspeed®, přední světový poskytovatel 3D vizualizačního software pro design, strojírenství a marketing, dnes ohlásil beta vydání svého zásuvného modulu HyperShot® pro Rhinoceros® 4.0. Verdikt betatestera je následující: jsme svědky vzniku nového průmyslového standardu.

Samostatná patentovaná aplikace hyperShot využívá revoluční technologii fotorealistického renderování v reálném čase od společnosti Bunkspeed. Nyní je tato nejrychlejší, nejkvalitnější a nejsnáze použitelná renderovací technologie v oboru dostupná uživatelům populárního 3D modeláře Rhinoceros.

Phillip Lunn, CEO společnosti Bunkspeed, říká: "Je to ukázka toho, jak by měl fungovat 3D design: uživatelé Rhina jsou vysoce talentovaní designéři, inženýři a architekti, kteří požadují nejlepší dostupné nástroje. Tento zásuvný modul vytváří v reálném čase high-end fotorealistické rendery, které podporují kreativitu ve 3D a nezatěžují uživatele starostmi, jak se tyto nástroje naučit ovládat. Tak by to mělo vypadat.”


Contralat Brooch, navrhnul Phil Carrizzi v Rhinu. Vyrenderováno v pluginu Hypershot pro Rhino

Phil Carrizzi, Associate Professor a vedoucí programu Jewelry Design na Kendall College of Art and Design dříve učil studenty jiný renderovací program pro Rhino. Carrizzi nedávno otestoval betaverzi zásuvného modulu od Bunkspeed na svých vlastních projektech.

“Hypershot nejen že vytváří kvalitnější rendery, než na jaké jsem byl dříve zvyklý (a renderuje přitom mnohem rychleji), ale nyní, kdy pracuje přímo v Rhinu, se rozhodnutí o přechodu na HyperShot pro nás zcela vyjasnilo. Většina uživatelů Rhina upřednostňuje renderery ve formě zásuvných modulů, jednoduše proto, že nemusí nic exportovat do samostatné aplikace. Hypershot nyní do tohoto požadavku přesně zapadá,” vysvětluje Carrizzi.

V několika málo minutách můžete na své modely v Rhinu aplikovat barvy, materiály i reálné osvětlení. Designéři mohou dosáhnout skvělé fotorealistické obrázky, aniž by museli opustit své oblíbené modelovací prostředí. Nepřetržitý proces renderování obrázku poskytuje prakticky okamžitý, vysoce věrný náhled finálního obrázku a uživatelé tak mohou na modelech provádět estetické zásahy takříkajíc "za pochodu".

“Okamžitá vizualizace vzhledu produktu při aplikaci určitého materiálu je v náhledovém okně HyperShotu bleskově rychlá,” říká Carrizzi. “Hypershot pro Rhino je výrazně rychlejší než cokoliv jiného, co jsem kdy používal.”

Další inovace Hypershotu spočívá ve snadném aplikování materiálů na objekty. Uživatel jednoduše přetáhne náhled požadovaného materiálu z knihovny přímo na povrch modelu. “Způsob přiřazování materiálů v Hypershotu metodou "drag-n-drop" je další jedinečnou vlastností tohoto zásuvného modulu,” dodává Carrizzi. “U jiných renderovacích modulů musíte procházet menu a podmenu a projít množství položek, abyste našli správný materiál. V HyperShotu jsou vaše materiály celou dobu otevřené a máte je neustále na očích. Prostě jen uchopíte materiál myší, přetáhnete jej na objekt a ihned vidíte extrémně přesný náhled renderu v náhledovém okně. Drag-n-drop celý proces výrazně zrychluje a zjednodušuje.”

Bob McNeel, zakladatel společnosti McNeel & Associates, která vyvíjí program Rhinoceros, k novému zásuvnému modulu říká:

“Je pro nás vzrušující, když naši uživatelé mohou do Rhina přidávat další skvělé nástroje k těm již existujícím. Bunkspeed vytváří špičkové vizualizační produkty, které otevřou mnoho dveří designérům ze všech oborů. Těšíme se na to, co naši uživatelé s tímto zásuvným modulem dokážou.”

Uživatelé Rhina si mohou stáhnout betaverzi tohoto programu zdarma na adrese www.bunkspeed.com/hypershot/rhino.

Související odkazy

Související články

Nahoru ↑

Diskuse k článku

  • [1] mousek23. 06. 2008, 21:46

    reagovat

    Cus no pouzivam to asi 2 - 3 dni resp. odvtedy co som to cital na ceskom blogu rhina. Je to fakt ovela lepsie ako export do HS .