Nacházíte se zde: Rhino3D.cz > Články > Renderování > Nové umělecké knihy z vydavatelství Ballistic Publishing


Nové umělecké knihy z vydavatelství Ballistic Publishing

Publikováno: 20.2.2006 | Autor: Jan Slanina | Rubrika: Renderování | Komentáře: 2 - Doporučit

Nové knihy ikonaAustralské vydavatelství Ballistic Publishing vydává nové knihy s 2D a 3D počítačovou jako na běžícím pásu a my se proto dnes seznámíme s šesti novými tituly - EXPOSÉ 3, d´Artiste Character Modeling, d´Artiste Matte Painting, EXOTIQUE, ELEMENTAL 2 a Painter. Na adrese www.expose.cz jsme spustili webové knihkupectví, kde můžete pohodlně nakoupit tituly z Ballistic Publishing.

Náš tip: tyto knihy o počítačové grafice můžete zakoupit se slevou 5% v našem internetovém obchodě na adrese www.3Dshop.cz!

Není to tak dávno, co jsem v tomto článku popisoval knihy z vydavatelství Ballistic publishing a tento agilní spolek od té doby již stihnul vydat dalších šest knih. Vnořme se nyní do jejich stránek a podívejme se, co nám ze světa digitálního umění přináší nového.

Ballistic 0

 

EXPOSÉ 3

Kniha Exposé 3

EXPOSÉ 3 je třetí edice světově nejlepší umělecké série z tohoto oboru, oslavující kreativní talent umělců z celého světa. EXPOSÉ 3 překonává počet příspěvků EXPOSÉ 1 i 2  a nastavuje laťku kvality příspěvků ve stávajících a nových kategoriích ještě výše. Aby bylo možné v EXPOSÉ 3 publikovat další vítězné příspěvky, rozšířil Ballistic Publishing knihu o dodatečných šestnáct stran bez navýšení ceny. Včetně těchto stran obsahuje nyní kniha EXPOSÉ 3 celkem 208 stran světově nejlepšího digitálního umění.

EXPOSÉ 3 představuje práci 181 umělců z 37 zemí a pokrývá oblast 3D, digitální ilustrace, architektonické vizualizace, her, televize a filmu.

Ukázka stránek knihy EXPOSÉ 3
Ukázka stránek knihy EXPOSÉ 3

EXPOSÉ obsahuje mezinárodní díla, která pokrývají oblasti 3D, digitální ilustrace, průmyslového designu, architektonické vizualizace, her, televize a filmu. Při procházení stránek knihy spatříte eklektickou sbírku prací z celého světa. Obrázky sahají od prací, vytvořených špičkovými světovými designérskými firmami až po přehršel obrázků od etablovaných profesionálů a mnoha, mnoha neznámých a velice mladých umělců, jejichž práce vás naplní úžasem.

Aby bylo možné v EXPOSÉ 3 publikovat další vítězné příspěvky, rozšířil Ballistic Publishing knihu o dodatečných šestnáct stran bez navýšení ceny!

Cena 1 580 Kč (měkká vazba), 1 800 Kč (tvrdá vazba)

d´Artiste Matte Painting

Ukázka stránek knihy Matte Painting

d'artiste: Matte Painting je autoritativní kniha, věnovaná prezentaci a výuce dovedností, které se skrývají za uměním matné malby. Největší hollywoodští malíři Alp Altiner, Dylan Cole a Chris Stoski provedou čtenáře technikami matné malby, které použili při tvorbě dechberoucích, fotorealistických prostředí a pozadí pro film, televizi a videohry.

Ukázka stránek knihy Matte Painting
Ukázka stránek knihy d´Artiste Matte Painting 2

Naleznete zde ukázky matné malby ve ‘Star Wars: Revenge of the Sith’, stejně jako působivé malby pro trilogii ‘Lord of the Rings’.

Každý mistr představuje svůj jedinečný přístup prostřednictvím série návodů "krok po kroku", které sahají od konceptu po finální malbu. d’artiste: Matte Painting představuje profil každého umělce, včetně osobní galerie, životopisu, až 28 stran návodů u každého a galerii přizvaných umělců, ve které najdete 56 matných maleb od talentovaných autorů z celého světa.

d’artiste: Matte Painting předvádí techniky práce jednotlivých umělců v prostředí jejich nativního software a klade tak čtenářům výzvu, aby tyto techniky aplikovali na jakýkoliv software podle jejich volby. d’artiste: Matte Painting je skvělou knihou s návody a inspirací, ze které budou těžit studenti stejně jako profesionální umělci v tomto oboru.

Cena 1 640 Kč (měkká vazba v krabičce)

d´Artiste Character Modeling

Ukázka stránek knihy Character modeling

d'artiste: Character Modeling definitivní kniha s návody na modelování 3D postav, která je přehlídkou úžasné práce a technických dovedností předních umělců, jimiž jsou Pascal Blanché, Francisco A. Cortina a Steven Stahlberg. Každý z těchto mistrů představuje své techniky modelování postav prostřednictvím série návodů, rozdělených na kroky od  konceptu po tvorbu.

Ukázka stránek knihy Character Modeling
Ukázka stránek knihy d´Artiste Character Modeling

d'artiste: Character Modeling je rozdělena do sekcí podle jednotlivých umělců. V těchto sekcích je obsažena osobní galerie, umělcova práce a myšlenky vyjádřené jeho vlastními slovy, více než 24-stránkové návody a galerie přizvaných umělců, ve které najdete 94 postav od těch nejtalentovanějších tvůrců 3D charakterů na světě.

d’artiste: Character Modeling předvádí techniky práce jednotlivých umělců v prostředí jejich nativního software a klade tak čtenářům výzvu, aby tyto techniky aplikovali na jakýkoliv software podle jejich volby. d’artiste: Character Modeling je skvělou knihou s návody a inspirací, ze které budou těžit studenti stejně jako profesionální umělci, zabývající se 3D postavami.

Cena 1 640 Kč (měkká vazba v krabičce)

ELEMENTAL 2

Ukázka stránek knihy ELEMENTAL 2

ELEMENTAL představuje nejlepší světové umění, vytvořené pomocí software Autodesku. První edice byla vydána před dvěma roky a vysloužila si uznání kritiky po celém světě. ELEMENTAL 2 je plný úžasných obrázků od zákazníků Autodesku, kteří pracují na poli vizuálních efektů, animace, vývoje her a vizualizace v oblasti architektury a designu.

Nejpůsobivější přehlídka prací z produktů Autodesku, jaká kdy byla vytvořena! Na 192 stranách plných obrázků představuje ELEMENTAL 2 celkem 215 prací od 157 umělců. Tato díla jsou zařazena do těchto kategorií:

  • Architectural Exterior
  • Architectural Public Interior
  • Architectural Reconstruction
  • Architecture Residential Interior
  • Environment
  • Character in Repose
  • Character in Action
  • Gaming/Broadcast Design
  • Transport
  • Product Design
  • Abstract & Design.

Ukázka stránek knihy ELEMENTAL 2
Ukázka stránek knihy ELEMENTAL 2

Vydavatelství Ballistic Publishing je proslaveno mimořádně vysokou kvalitou publikací. Kažý otištěný obrázek je ručně upraven včetně korekce barev, aby byl zajištěn co nejlepší přenos z počítačového monitoru do tisku. ELEMENTAL 2 je k dispozici v pevné vazbě i v exkluzivní kožené vazbě ve sběratelské Limitované edici.

Cena 1 660 Kč (tvrdá vazba)

EXOTIQUE

Ukázky z knihy EXOTIQUE

EXOTIQUE je mimořádným knižním titulem, který je celý věnovaný přehlídce těch nejúžasnějších postav a portrétů od digitálních umělců z celého světa. EXOTIQUE představuje 228 ukázek výjimečných CG charakterů stvořených 113 umělci ze 37 zemí světa, které jsou prezentovány na 192 stránkách v tom nejkvalitnějším tisku.

Ukázka stránek knihy EXOTIQUE
Ukázka stránek knihy EXOTIQUE

Nad rámec vyčerpávající přehlísky skvělých postav přináší EXOTIQUE profily osmi prominentních umělců z globální komunity digitálního umění. Každý představený umělec nabízí svůj unikátní pohled na tvorbu vlastních dechberoucích postav. Najdete zde profily těchto umělců:

  • Linda Bergkvist
  • Liam Kemp
  • Pascal Blanché
  • Jason Chan
  • Fred Bastide
  • Olivier Ponsonnet
  • Jean-Yves Lelcercq
  • Henning Ludvigsen.

EXOTIQUE je celosvětově nejrozsáhlejší přehlídkou vysoce kvalitního digitálního umění v oblasti tvorby postav, jaká kdy byla publikována.

Cena 1 170 Kč (měkká vazba)

Painter

Ukázky z knihy PainterPAINTER je

PAINTER je přehlídkou nejlepšího umění vytvořeného v  programu Painter od společnosti Corel®. PAINTER představuje 209 prací od 135 umělců napříč kategoriemi jako Portraits, Concept Art, Fantasy nebo Editorial Illustration. Ceny PAINTER Awards byly uděleny porotou utnávaných výtvarníků, tvořících v kreslicím programu Painter.

Kniha PAINTER byla vytvořena ve spolupráci se společností Corel. Kromě dokonalých obrázků od umělců, používajících software Painter, obsahuje kniha i předmluvu od Johna Derryho, jednoho z původních autorů software Painter!

Ukázka stránek knihy Painter
Ukázka stránek knihy Painter

Vydavatelství Ballistic Publishing je proslaveno mimořádně vysokou kvalitou publikací. Kažý otištěný obrázek je ručně upraven včetně korekce barev, aby byl zajištěn co nejlepší přenos z počítačového monitoru do tisku a aby si v celém řetězci udržel vynikající kvalitu. PAINTER existuje v měkké vazbě a také v kožené sběratelské speciální edici.

Cena 1 440 Kč (měkká vazba)

Nový webový obchod www.expose.cz

Na adrese www.expose.cz jsme zprovoznili webové knihkupectví, kde si můžete pohodlně nakoupit všechny knihy z vydavatelství Ballistic Publishing včetně těch nejnovějších. Při nákupu více kusů knih vám bude automaticky započítána sleva. Každá kniha obsahuje zmenšené náhledy všech stránek a popis obsahu knihy. Navštivte www.expose.cz ještě dnes!

Ballistic shop
www.expose.cz

 

Diskuse k článku

  • [2] polygon – 26. 03. 2006, 11:11

    reagovat

    jde o to, ze ty vlastne z fotografii, maleb a dalsich ruznych veci skladas do sebe prostredi ktere neni mozne jinde vytvorit.
    ukazky Matte Paintingu jsou dobre videt napr v LOTRu v Mordoru apod.

  • [1] Pudlik – 20. 02. 2006, 17:25

    reagovat

    Nadherne publikacie.
    Mal by som jednu otazku: vsade sa vela pise o "Matte painting" no mne stale nie je jasne, co to vlastne je za techniku, respektive o co presne v tomto type vizualizaci ide.
    Je to prosim vas niekde na cz alebo sk strankach blizsie popisane?
    Dakujem.