Nacházíte se zde: Rhino3D.cz > Články > Zásuvné moduly > T-Splines 2.0 - nová beta


T-Splines 2.0 - nová beta

Publikováno: 24.3.2009 | Autor: Jan Slanina | Rubrika: Zásuvné moduly | Komentáře: 0 - Doporučit

ikonaVerze 2.0 přináší několik nových nástrojů a pracovních postupů tvorby organických ploch a představuje celou škálu polygonálních modelovacích technik v prostředí Rhina. Pomocí T-Splines můžete vytvořit celý model a nebo můžete tuto technologii využít v modelování organických komponent v rámci modelů Rhina.

Představujeme betaverzi T-Splines 2.0 pro Rhino


T-Splines, Inc., tvůrce přesných a flexibilních modelovacích nástrojů, které jsou plně kompatibilní s průmyslovými standardy, dnes oznámil vydání betaverze zásuvného modulu T-Splines 2.0 pro Rhino.

Verze 2.0 přináší několik nových nástrojů a pracovních postupů tvorby organických ploch a představuje celou škálu polygonálních modelovacích technik v prostředí Rhina. Pomocí T-Splines můžete vytvořit celý model a nebo můžete tuto technologii využít v modelování organických komponent v rámci modelů Rhina. T-Splines dávají uživatelům Rhina různé možnosti, jak zkoumat rychlým, snadným a intuitivním způsobem tvarové varianty a pomáhají designérům zkrátit čas mezi myšlenkou a vytvořením 3D modelů. Video s představením tohoto nového produktu najdete na Vimeu.

Zlepšená editace ploch. Manipulátory pro přesun, rotaci a změnu velikosti umožňují přesný numerický vstup, je zde klikatelný heads-up display a další vylepšení.

Nové uchopovací prvky. Můžete přímo chytat plochy, hrany, body na ploše a tečné manipulátory.

Horké klávesy. Příkazům Rhina i T-Splines můžete přiřadit jednoklávesové zkratky.

Jednodušší plochy. Podpora trojúhelníkových a jiných n-úhelníkových (pětiúhelníkových, šestiúhelníkových atd) plošek.

Nástroje pro modelování z kvádru (tzv. box modeling). Včetně nástrojů pro dělení plošky, vložení hrany, smazání plošky, svaření bodů, vytažení hran, zaplnění díry, slučování a mnohých dalších.

Přepínač smooth/mesh. Přepínač mezi zobrazením hrubé polygonové sítě a hladkou plochou pro snadnou a rychlou editaci.

Primitivy. Nové T-Spline primitivy typu kvádr, rovina, koule, anuloid, kužel a válec.

Symetrie. Podpora axiální a radiální symetrie.

Tloušťka stěny. Přeměňte jediným kliknutím T-spline plochy na tenkostěnná tělesa.

Kvalitnější plochy. Nové a hladší hvězdicové body (star points) produkují plochy, které jsou estetičtější, snadněji se ofsetují (jsou G1 neboli tečně návazné) a při převodu vytváří méně NURBS plátů.

"Toto je nejobsažnější vydání v historii T-Splines”, říká Matt Sederberg, výkonný ředitel T-Splines. “Vůbec poprvé mají uživatelé Rhina k dispozici kompletní škálu nástrojů pro box modeling a tyto nástroje jsou plně kompatibilní s NURBS plochami. Designéři nyní mohou přímo vytvářet a editovat plochy rychleji než kdy předtím, s plnou důvěrou v to, že výsledkem budou hladké plochy, které nebudou obsahovat mezery a budou plně vyrobitelné.”

“S T-Splines jsem dokázal vytvořit návrhy a tvary, které bych s žádným jiným nástrojem nedokázal vyjádřit,” říká Dave Schultze z SchultzeWORKS Industrial Design Studio. “T-Splines se extrémně snadno naučíte ovládat, rozhraní a funkce jsou velice intuitivní a velice dobře integrované v Rhinu.”

Stáhněte si bezplatnou zkušební verzi po registraci na stránce www.tsplines.com nebo si kupte T-Splines 2.0 ještě dnes za zaváděcí cenu $549. Uživatelé verze 1.X si mohou koupit upgrade za zaváděcí cenu $99. Zákazníci, kteří si koupít T-Splines 2.0 ještě teď během období beta testování obdrží licenci T-Splines 1.4 i 2.0 beta. Cena v českých korunách se v našem obchodě přepočítává automaticky podle denního kurzu ČNB, odkazy k zakoupení produktů jsou pod článkem.

Související odkazy

Nahoru ↑